VALO-CD logo

VALO-CD

Parhaat vapaat ja avoimen lähdekoodin ohjelmat Windowsille


VLC-mediasoitin

Asenna

VLC on kaik­kia käy­te­tyim­piä ääni- ja vi­deo­tie­dos­to­muo­to­ja tois­ta­va ylei­nen me­dia­soi­tin. VLC osaa myös näyt­tää vi­deo­tie­dos­toi­hin liit­ty­vät teks­ti­tyk­set ja tois­taa DVD-elo­ku­via. Li­säk­si VLC osaa tal­len­taa me­di­aa useis­sa tie­dos­to­muo­dois­sa ja tois­taa ääni- ja vi­deo­lä­he­tyk­siä In­ter­ne­tis­tä.

VLC on hyvin viimeistelty ja suuren suosion saavuttanut mediasoitinohjelma, jolla voi toistaa niin DVD-, CD- ja VCD-levyt, ääni- ja videotiedostot kuin verkosta saatavat ääni- ja videolähetyksetkin. Ohjelman tuki erilaisille videomuodoille on hyvin laaja ilman erillisten koodekkien asennusta. Monipuolisuudestaan huolimatta VLC:n käyttöliittymä on erittäin selkeä. Monipuolisuutensa ja selkeytensä ansiosta VLC onkin erittäin suosittu mediasoitin riippumatta alla olevasta käyttöjärjestelmästä.

VLC kykenee näyttämään videokuvaa tiedostojen, optisten levyjen ja verkkolähteiden lisäksi myös tietokoneeseen liitetyistä laitteista, kuten webbikamerasta, videokamerasta, digi-tv-kortilta sekä itse näytöllä näkyvää kuvaa. Näyttämisen lisäksi ohjelma kykenee myös tallettamaan sisään saamansa videovirran tiedostoon tai lähettämään sen edelleen verkon yli toiselle koneelle. Koska tallennusmuodon voi valita useasta valmiista profiilista tai vaikka luoda itse tarvitsemansa äänen- ja kuvanpakkausmuotojen yhdistelmän, soveltuu VLC myös tiedostojen muuttamiseen muodosta toiseen. Jos videolähteeksi valitaan näytöllä näkyvä kuva ja tallennetaan tämä tiedostoon sopivassa tallennusmuodossa, toimii VLC myös screencast-videoiden luontiin sopivana työkaluna. Näin on helppoa tehdä esimerkiksi opetusvideoita jonkin työkaluohjelman käytöstä.

VLC osaa näyttää myös videoon liittyvän tekstityksen joko videotiedoston mukana tulevasta informaatiosta, esimerkiksi digi-tv-lähetyksissä, tai erillisestä tiedostosta.

VLC:n käyttöliittymä on vapaasti muokattavissa. Oletuskäyttöliittymän nappuloita ja niiden sijaintia voi muutella haluamallaan tavalla. Vaihtoehtoisesti ulkoasua voi muuntaa valitsemalla käyttöön jonkin ohjelman web-sivuilta ladattavista skineistä.

VLC-mediasoittimen ohjelmoijat kunnioittavat käyttäjien yksityisyyttä ja ovat tarkkoja esimerkiksi siitä, että ohjelma ei käytä Internet-yhteyttä käyttäjän tietämättä. Siksi se esimerkiksi pyytää luvan saatavilla olevien päivitysten tarkistamiseen ja kansikuvatiedostojen etsimiseen verkosta heti ensimmäisellä käynnistyksellä. Kummankin toiminnon käyttäjä voi kieltää niin halutessaan.

Askartelijoille VLC on hedelmällinen työkalu, sillä sen useat käyttöliittymävaihtoehdot mahdollistavat monenlaisten mediakoneratkaisujen rakentamisen. VLC:tä on mahdollista ohjata esimerkiksi web-käyttöliittymällä.Selaa muita ohjelmiaSelaa muita ohjelmia

Tallenna

Osallistu

Levitä VALOa julisteella ja bannerilla!!

Tiedotelista

Haluatko sähköpostitse tietoa VALO-CD:stä, kuten esimerkiksi uusien versioiden julkaisusta?


 

Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0
Sivu päivitetty 17.09.2013 • Sivuston tekstit on julkaistu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Muokkaamaton -lisenssillä.
Noudatamme standardeja (mm. XHTML 1.1, CSS 2.1, WAI AAA) ja suosittelemme sitä muillekin.