VALO-CD logo

VALO-CD

Parhaat vapaat ja avoimen lähdekoodin ohjelmat Windowsille


Mozilla Thunderbird

Asenna

Thunderbird on moderni sähköpostiohjelma, jossa on älykäs roskapostisuodatin, oikeinkirjoituksen tarkistus, paljon erilaisia teemoja ja mukautuva ulkoasu. Lisäksi Thunderbirdissä on IMAP/POP-tuki, mahdollisuus HTML-sähköpostien kirjoittamiseen, nopea haku, osoitekirja, edistynyt viestien suodatus, osoitteen täydennys, tuontityökalut ja kyky hallita useita eri sähköpostitilejä sekä uutisryhmiä.

Mozilla Thunderbirdin on kehittänyt Mozilla, joka on myös suositun Firefox-selaimen taustalla.

Turvallisuus on Thunderbirdissä keskeinen teema. Thunderbirdin älykäs roskapostisuodin analysoi sähköpostisi ja tunnistaa viestit, jotka ovat todennäköisesti roskapostia. Roskapostit voidaan määritellä automaattisesti poistettaviksi tai vain siirrettäviksi toiseen kansioon. Suodin on mukautuva, se parantaa tarkkuuttaan itsenäisesti osoitekirjasi ja käyttösi perusteella. Thunderbird ei merkitse osoitekirjassasi olevista osoitteista tulevia sähköposteja roskapostiksi.

Lisäksi Thunderbird tuo yritysten ja julkisyhteisöjen turvallisuustarpeisiin sellaiset ominaisuudet kuten S/MIME, sähköinen allekirjoitus ja viestin salaus. Lisäksi siinä on tuki sertifikaateille ja turvallisuuslaitteille.

Laajennokset

Thunderbirdiin voit asentaa paljon erilaisia laajennoksia projektin lisäosasivulta. Thunderbird-laajennokset lisäävät uusia ominaisuuksia ja muokkaavat ulkoasua sinulle paremmin sopivaksi. Esimerkiksi Adblockin avulla voit estää mainoksia näkymästä. Lisäksi voit asentaa Thunderbirdiin teemoja, jotka muuttavat ohjelman ulkoasua.

Sähköpostin salaamiseksi voi käyttää Enigmail-laajennosta, joka perustuu GPG-teknologiaan, joka on myös kansallisen tietoturvaviranomaisen NCSA-FI:n käyttämä sähköpostin salausteknologia.

Thunderbirdin asentamisen jälkeen voit halutessasi asentaa seuraavia VALO-CD:llä olevia Thunderbirdin lisäosia avaamalla valikosta Työkalut kohdan Lisäosat ja raahamalla lisäosiin seuraavia tiedostoja:

Suomen kielen oikoluku
ohjelmat/firefox/mozvoikko-2.0.1.xpi
Viestien turvallinen salaus
ohjelmat/gpg4win-2.2.0.exe ja ohjelmat/thunderbird/enigmail-1.5.2.xpi


Selaa muita ohjelmiaSelaa muita ohjelmia

Tallenna

Osallistu

Levitä VALOa julisteella ja bannerilla!!

Tiedotelista

Haluatko sähköpostitse tietoa VALO-CD:stä, kuten esimerkiksi uusien versioiden julkaisusta?


 

Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0
Sivu päivitetty 17.09.2013 • Sivuston tekstit on julkaistu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Muokkaamaton -lisenssillä.
Noudatamme standardeja (mm. XHTML 1.1, CSS 2.1, WAI AAA) ja suosittelemme sitä muillekin.