VALO-CD logo

VALO-CD

Parhaat vapaat ja avoimen lähdekoodin ohjelmat Windowsille


7-Zip

Asenna

7-Zip on ohjelma, jolla voit luoda tai purkaa pakattuja tiedostoja. Se sopii korvaamaan yleiset suljetut ohjelmat WinRAR ja WinZip.

7-Zip voitti vuonna 2007 Sourceforge.netin parhaan ohjelman palkinnon ja teknisen suunnittelun palkinnon. Sitä on kehittänyt vuodesta 1999 asti Igor Pavlov.

7-Zip käyttää oletuksena omaa 7-Zip-arkistoformaattiaan. Se osaa kuitenkin pakata ja purkaa kaikkia seuraavia arkistoformaatteja: ZIP, tar ja WIM. Seuraavia tiedostoformaatteja se osaa vain purkaa: ARJ, CAB, CHM, cpio, DEB, DMG, HFS, ISO, LZH, LZMA, MSI, NSIS, RAR, RPM, UDF, WIM, XAR ja Z.

7-Zip kykenee pakkaamaan zip- ja gzip-arkistoja jopa 2–10 % tehokkaammin kuin vastaavat ohjelmat PKZIP ja WinZip. Ohjelman oma pakkausmuoto 7zip voi saada tiedoston jopa 45 % pienempään tilaan kuin perinteinen zip-arkistomuoto. 7-Zipissä on huomattava määrä asetuksia, joilla voidaan vaikuttaa pakkausnopeuteen ja -tehokkuuteen. Ohjelman käyttöliittymä on pyritty saamaan samanlaiseksi kuin Windowsin Resurssienhallinta, jotta sen käyttäminen olisi helppoa.

7-Zipissä oleva RAR-pakkauksen purkuosa ei ole vapaa ohjelmisto. Tarkemmat lisenssitiedot löytyvät ohjelman kotisivuilta ja lähdekoodeista.Selaa muita ohjelmiaSelaa muita ohjelmia

Tallenna

Osallistu

Levitä VALOa julisteella ja bannerilla!!

Tiedotelista

Haluatko sähköpostitse tietoa VALO-CD:stä, kuten esimerkiksi uusien versioiden julkaisusta?


 

Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0
Sivu päivitetty 17.09.2013 • Sivuston tekstit on julkaistu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Muokkaamaton -lisenssillä.
Noudatamme standardeja (mm. XHTML 1.1, CSS 2.1, WAI AAA) ja suosittelemme sitä muillekin.